Tomatsaus

Det er ingenting galt med tomat fra boks, verken hakket, most eller purrert. Uten krydder. Frisk saus, utfordret bare av fyllet over osten.

Insisterer du på en saus kan du lese en bok, sjekke google, se youtube, eksperimentere selv, eller prøve den enkle oppskriften under.

Tomatsaus, enkel porsjon:
100 g moste tomater
Et par klyper sukker
1 toppet ts pizzakrydder
Litt karri
– ha tomaten i en kjele
– smak til krydder
– bruker du purerte tomater slipper du å koke den inn. Ellers småkok til den har blitt tykk nok.

Jeg har tidligere stekt (godt) en liten sjalottløk før jeg druknet den i tomat og krydder.

Tips:
– For min egen del har jeg ikke salt i sausen, men har det på før pizzaen settes i ovnen, avhengig av hvilket fyll jeg har på
– Kok inn sausen slik at deigen ikke blir våt og vanskelig å steke
– Ikke ha saus eller fyll på de ytterste cm på bunnen. Du får da en skorpe som gjør det lettere å spise med fingrene. Dessuten ser du lettere når bunnen er skikkelig stekt.