Aïoli

Enkelt porsjon:
15 g majones
30 g seter-rømme
1 lite fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
– press og kutt hvitløken
– bland med majones, rømme og sitron
– la den gjerne hvile en stund så smakene setter seg

Jeg har lenge vært livredd hvitløk, spesielt pga. dens evne til å holde folk på avstand. Men så er det jo så godt med aïoli, så jeg måtte jo lære å lage den også. Ikke at det er vanskelig, men den finnes flere varianter.

Min aïoli lages med 1/3 majones og 2/3 rømme. Om jeg bruker fersk hvitløk eller pulver kommer an på dagsformen.

Jeg er heller ikke fremmed for å bytte ut konvensjonell hvitløk med vår nordiske ramsløk.

Jalapeño eller tabasco som variasjon er også godt, dersom man ønsker litt umpf.

Ev. stekt rødløk som smaksforsterker/-forstyrrer, om man føler seg som en villbass.

Ev. blå-ost.

Aïoli-politiet har samlet opp et langt rulleblad på meg.

Lite visste jeg at alle disse smakene som kom og gikk var selv livet.