Supplì – ostefylt risball

Jeg har også laget en hvit versjon.

Overraskende forrett til middag! Supplì er risotto med kjøttsaus, formet til et egg med en bit mozzarella i midten, deretter panert og stekt.

Mitt andre forsøk og jeg kutter (eller runder av) noen hjørner. Bruker jasminris i stedet for risottoris. Lager en enkel kjøttsaus i stedet for skikkelig ragú. Baker i ovnen i stedet for frittering.

Imponerte meg selv ved å lage blandingen kvelden i forveien, og slik spare tid neste dag. En kald blanding er også mer kompakt og da lettere å forme. En rask smak etter koking og blanding, sier at jeg er vellykket som menneske. Så gjenstår ball-laging og steking i morgen.

Ble fornøyd med resultatet. Fikk til det jeg ville. Passer for øvrig bedre som forrett enn hovedrett, eller må i hvert fall ha noe ved siden av.

Oppskrift (til 9 risballer):
– Kok 150g ris (klebrig)
– Lag tomatsaus med vårløk, 200g karbonadedeig, 150g finmoste tomater, salt og pepper
– Bland saus med 30g parmesan, 1 egg og kokt ris
– Kjøl ned (kjøleskapskald)
– Form 100g av blandingen i håndflaten med en bit mozzarella i midten
– Dekk med brødsmuler
– Bak i ovnen på 200 grader i 20 min