Supplì bianchi! Til motsetning fra den røde versjonen bytter jeg ut tomat med rømme og Mozzarella med Norvegia. Historisk kunne suppli være laget med innmat av kylling, jeg begrenser meg til kjøttdeig av fuglen.
Det er i slike øyeblikk, som når jeg spiser denne, at livet får mening.
Oppskrift:
Kok 150g ris (450g vann)
Kjøttsaus:
God skvett olje
200g kyllingkjøttdeig
– stek til ferdig
9 grønne oliven i biter (1 pr ball)
150g 17 % rømme
Cayennepepper, karri, salt
– bland inn
– kok opp, slå av og kjøl litt ned
30g raspet parmesan
1 egg
– bland med kjøttsaus
– bland med ris
– kjøl ned, og i kjøleskap til neste dag
970g ferdig blanding
Tilblivelsen:
– form i håndflaten (100g pr ball)
– en brettet skive Norvegia i midten (10g)
– dekk med brødsmuler
– bak i ovnen på 200 grader i 20 min
– spis med frisk salat (eller som forrett til noe langt viktigere)