Pizza i rødt, hvitt og blått

Ja, så hvit som det hvite er rømmen (og hvitosten)
det røde har tomatsausen fått.
Muggosten gav sin farge til midten
det er pizza i rødt, hvitt og blått!

Sjette gangen gjør dette til en sikker tradisjon. Hipp hipp osv. Gratulerer med dagen og god 17. mai!

Oppskrift:
Saus: Rømme, cayennepepper
Fyll: Spredte biter av Selbu blå, dekket av hvitost. Finmoste tomater i hvert hjørne. Senterstripe av Selbu blå. Salt

Det har gjennom tidene vært variasjoner både i pepper, blåost og tomat. Bruker i år et dryss cayennepepper for gjevn pepper, trenger en brytning mot all laktosen. Selbu blå er tilstrekkelig blått og tilstrekkelig heftig. Fortsetter tradisjonen med lett spredning under hvitosten, så den ikke bare er konsentrert langs midtgangen. Bruker finmoste tomater uten krydder for en renere tomatsmak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *