Tre nøtter

Det er i skrivende stund ca akkurat to år siden jeg først begynte å lage pizzaer selv. Jeg tenker; er jeg ikke fornøyd med eksperimenteringen nå? Kanskje jeg bare skal runde av med en julepizza til? Selv uten ribbe, pinnekjøtt, sur- eller rød kål. Derimot har jeg fortsatt kardemomme, nellik, ingefær, nøtter og rosiner på benken. Hmm, tenkte jeg. Hemskt mycke hmm.

Akkurat i tide til askepott stod en rykende varm herlighet på bordet foran meg. Både deig og fyll hadde hatt en mørk natt i kjøleskapet og slapp endelig ut for å begynne den store julefeiringen.

Julebrød med rosiner er godt. Og rosinene skuffet heller ikke i pizzabunnen. Faktisk var de en kjærkommen friskhet og en avveksling til de andre smakene. Nøttene og kardemommen forsvant litt i mengden.

Sausen var som vanlig godt og utfylte de andre smakene.

Hva har kylling med jul å gjøre? Vel, den er etter min mening like logisk i høytiden som marsipan, epler og å dra et tre inn i stuen. Nelliken var mer framtredende enn de andre krydrene i fyllet og deigen, men likevel på en måte akkurat passe. Smakte jul.

Alt i alt en god matopplevelse. Det var nok den mest julete pizzaen jeg har smakt.

Oppskrift:
Deig tilsatt 1 ts kardemomme, ti rosiner og tre nøtter til stroger (to hasselnøtter og en hvalnøtt)
Saus: Tomatsaus
Fyll: Ost, kylling marinert i olivenolje, sitronsaft, salt, nellik, ingefær og sjalottløk