Tomatsaus

Det er ingenting galt med tomat fra boks, verken hakket, most eller finmost. Uten krydder. Frisk saus, utfordret bare av fyllet over osten.

Insisterer du på en ingrediensfylt saus kan du se youtube, lese en bok, sjekke google, eksperimentere selv, eller prøve den enkle oppskriften under.

Tomatsaus, enkel porsjon:
100 g moste tomater
1 toppet ts pizzakrydder
Litt karri
– ha tomaten i en kjele
– smak til krydder
– småkok til den har blitt tykk nok. Bruker du purerte tomater er den tykkere fra før og sparer deg for koketid

Tips:
– For min egen del har jeg ikke salt i sausen, men har det på før pizzaen settes i ovnen, avhengig av hvilket fyll jeg har på
– Kok inn sausen slik at deigen ikke blir våt
– Ikke ha saus eller fyll på de ytterste cm på bunnen. Du får da en skorpe som gjør det lettere å spise med fingrene. Dessuten ser du lettere når bunnen er skikkelig stekt.