Flettermat

Man(n) kan vel ikke si nei til en utfordring, i hvert fall ikke når den framlegges av et kvinnemenneske.  Så da en artikkel fra godt.no med flettet pizza dumpet ned på skjermen var det bare å finne ut hvor nært eksempelbildet jeg ville havne. Utseende og smak ville neppe virke inn på hverandre uansett, så jeg var ved godt mot. Jeg trengte også et styrkende måltid før helgen.

Dette var et måltid med mange positive fortegn: Lett å dele opp, lett å spise, skikkelig gjennomvarmt selv om fyllet hadde ventet hele dagen i kjøleskapet. Og ikke minst var kombinasjonen av ingrediensene en formidabel forsmak av Himmelrik.

Siden saftene fløt litt allerde før den gikk i ovnen regnet jeg med at det som kom ut ville være et søl uten like. Men som ved et trylleslag holdt det seg pent på plass. Er ikke jeg den lykkelige mannen? Jo.

Oppskrift:
Sjalottløk, ramsløk, kylling, ost, bacon, tomatskiver, salt, pepper og timian (for mye av det gode osv)
– Stekte og marinerte deretter kyllingen med sjalottløk og ramsløkpesto. Blandet sammen med en slump creme fraiche før den vakre danderingen ble utført, sammen med tomatskiver og stekt bacon.