Deig

Jeg gjør det veldig enkelt og oppfyller vel gjerne minstekravet til det å lage en deig: Mel, gjær, salt, smør/olje og vann. Bytter av og til ut 10-20 % av hvetemelet med grovere mel for å gjøre magen mer fornøyd. Dobbelthever gjerne, med en overnatting i kjøleskapet.

Enkel porsjon:
100g mel. Gjerne pizzamel.
0,5g tørrgjær
0,5g salt
5g smør eller olje
55g vann ikke over romtemperatur
– bland mel, salt og gjær
– rør inn smør og vann, og kna til det blir en fin deig
– dekk med noe lufttett og hev til du hev ein ferdig heva deig

Pizzaen stekes på ca 250 grader i pizza/ pai-modus (eller hva enn din ovn har å tilby) til bunnen er gylden.

Jeg steker gjerne på papir og rist.

Bruker du stekebrett bør det bli varmt med ovnen og legg / hiv / dra pizzen på når temperaturen er oppnådd. Slik er du tryggere på at den blir skikkelig stekt.