Deig

Jeg gjør det veldig enkelt og oppfyller vel gjerne minstekravet til det å lage en deig: Mel, gjær, salt og vann. Ca 62% væske i forhold til mel. Og bytter ofte ut 20 % av hvetemelet med grovere mel for å gjøre magen mer fornøyd. Har ikke sett poenget i olje eller smør. Bunnen blir sprø likevel når den stekes gylden. Dobbelthever gjerne hvis jeg har tid.

Enkel porsjon:
100 g mel
1 ts tørrgjær
60 g vann ikke over romtemperatur
5 gram mykt / smeltet smør eller olje
Litt salt
– bland mel, salt og gjær
– rør inn vann og kna til det blir en fin deig
– dekk med plast og hev deigen så lenge du gidder

Pizzaen stekes på ca 250 grader i pizza/ pai-modus (eller hva enn din ovn har å tilby) til bunnen er gylden. Stek gjerne på papir og rist. La eventuelt gjerne stekeplaten bli varm med ovnen og legg / hiv / dra pizzen på når temperaturen er oppnådd. Slik er du tryggere på at den blir skikkelig stekt.

Jeg har prøvd med både stekebrettet som følger med ovnen og pizzastein, uten å se eller merke forskjell så lenge den blir varmet opp med ovnen.